Thursday, August 9, 2012

suatu malam yang hening

hah, *kira kira guna jari*
sedar tak sedar dah hampir setengah tahun aku tidak mengupdate blog.
itu pun hanya sekali. sekali dalam setahun.

kenapa? aku pun tak faham kenapa.
dulu mesti ada benda yang aku nak taipkan, satu persatu. dari cerita tak mendatangkan faedah kepada cerita yang mendatangkan faedah mungkin? aku pun tak tahu.
baca balik entri entri yang lalu pun aku malu malu sendiri.
alahai aku tulis ke ni, mengarutnya.

i even promised myself to write once in a while but still, i didnt find anything worth writing,
and even if i did, i kept telling myself that it would be such a waste of time spending an hour on this blog.
isnt it good if i use that time to study? or do anything i enjoy more?, bisik hati kecilku. hehe

twitter aku dah delete. dah lama sangat mentweet tweet. well the main reason is kind of stupid so let's just stick to 'dah lama sangat tu membebel di twitter'. tapi bila dah tak ada twitter tu rasa macam, hmm, bagus juga. kalau tak,  kalau gaduh, tak puas hati. tulis. luahkan perasaan. yang belah sana pula baca, dan seterusnya memberi kata kata balas. dan pertengkaran mula meletus, umpama gunung berapi yand sudah lama menunggu untuk meletuskan larvanya. apakah -.-"


last pre clinical year :D




ramadhan kareem. almost 3 weeks have passed. another week to go. when my brother told me that we only have 10 days more of ramadhan, i was like, really? that fast?
i want to make this one different from the previous ramadhan. but im not really sure how im doing.
but certainly not good enough, i can do better :( but i'll try insyaAllah.
its never too late, kan? oh it is too late when we are buried deep down there and not breathing.
but while we still can, it is not too late. yosh! berusaha!


oh semua dah buat statement ini tapi aku baru sahaja ingin menaip di atas papan kekunci ini dan menyatakan,
oh pre clinical year dah berakhir! is this the time to say YES! or NOOOO!
hmm ill go with the latter. hehe
im not sure if im ready but im afraid. T.T can i do it? will i survive? i dont knowwww.
spent a few days at the hospital and as i observed each and every single doctor i began to wonder
"nanti aku macam ni jugak eh?"

"busy jadi doktor. penat. tapi takpe dapat pahala. hehe", a doctor once said this to me.
and i went 'gulp'
haha i know i'll be busy but i dont want to. family comes first. walaupun tak kahwin lagi, i'd like to think ahead. haha. but insyaAllah, Allah will help us throughout our journey :)

p/s : aku ingat aku seorang yang tension bila makcik makcik refuse untuk rapatkan saf. when i hung out with other alexandrians they are having the same problem
suatu malam yang hening ketika solat isyak, aku cuba rapatkan saf dengan seorang makcik ini and then she said this to me
"ke sana sikit boleh tak?"
*blank*

5 comments:

Spice, Jigsaw and Sparkles said...

I miss you! :)

nur hanina said...
This comment has been removed by the author.
nur hanina said...

i miss you more sha!

ainaa said...

haha..kita pnah marah ngan mak cik sbb nk rapatkan saf. i mean tade la marah cuma dia tunjuk dia tak suka.
ntahla camne, bkn smua org fahamkan, even imam dah suruh rapatkan saf, tp still...huhu.
:(

nur hanina said...

kann ainaa ;( tapi kadang kadang kita mcm stop pikir "aku nak kena buat ape sekarang?" ;( tapelah ainaa kita cuba sedaya upaya yang lain serah kat Allah :) tapi kadang2 kita tak cuba sedaya iupaya pun = = sebab segan kadang2. hishh tak boleh mcm ni ;(