Tuesday, June 16, 2009

misteri kedua: misteri rumah dipecah

rumahku dimasuki pencuri
atau perompak?
ah either one sama sahaja

kejadian bermula beberapa hari lalu apabila kami digemparkan dengan berita rumah rakan rakan lelaki kami dipecahkan oleh beberapa orang yang tidak bertanggungjawab.musykil aku sebentar.

barang yang hilang adalah seperti berikut;

- psp
-passport
-makanan
-kasut
-perfume
-handphone
-kamera

aku musykil betapa bangang dan bodohnya pencuri tersebut laptop dan hard disc tidak pula dicuri sedangkan barangan tersebut lebih berharga

jadi kami membuat kesimpulan,

"perompak tu bute IT lah weh. bodoh tak pegi sekolah"

hari pun berlalu. keesokan harinya kami ke kuliah seperti biasa mengandaikan tiada perkara buruk bakal berlaku, Namun apabila pulang kami sekali lagi digemparkan dengan berita rumah budak lelaki dipecah masuk lagi!

hebat kali ini kasut dan kamera hilang.

maka banyaklah polis yang datang dan malam pun berlalu.
keesokan harinya kami melakukan aktiviti seperti biasa

namun begitu semalam, apabila kami pulang dari kuliah dan ingin terus buat perjumpaan untuk presentation, sekali lagi aku digemparkan dengan berita pecah rumah.
sedang aku asyik menikmati keindahan angin di depan taman permainan,
rakanku mendapat panggilan mengatakan rumahkuuuu pula yang dipecah masuk!
agak bangang bukan
aku dengan segera berlari ke rumah malangnya kunci ada pada budak kecik yang ketika itu berada di secret recipe untuk membeli kek hari jadi untuk ami.
bilik depan selamat, tiada barang hilang. apabila budak kecik pulang dan membuka pintu, aku mendapati barangku diselongkar. tak gune punya pencuri! tak pasal pasal kene kemas bilik!
untungnya barangku tiada yang hilang hanya barang rakanku sahaja. handphone dan wang bernilan rm 400.
hebat?
sangat hebat.
rumahku menjadi tumpuan buat seketika waktu dengan kedatangan jiran, pihak pengurusan dan juga polis.


aku ingin sekali menyumpat pencuri itu ke dalam lokap
muncullah wahai pencuri agar aku dapat membelasah kamu
tak pasal pasal kami terpaksa pindah rumah
ini tidak adil!
aku tak mahu pindah ke alam perdana yag amat membosankan!-.-'
ah rmah da cukup baik berlaku pula hal sebegini
agak membangangkan dan menyakitkan hati okay.

sekian

5 comments:

Baja Hitam said...

wahh
menarik gler life shahputra
stiap ari ade bnde bru ilang
aku tmpt kosong ag x?
fine r
aku xlyak =_=

nur hanina said...

bengong lah kau zhafri
nak sangat barang kene curi-.-'
hahaa ada lagi kosong mari mari
kau terlebih layak je.

Ahmed Basyir said...

its usuallh things get stolen dkt asrma..lg2 lelaki punye dorm..tp mmg bodoh la.hard disk jauh lg mahal..x ambik..haha..

nik qistienna. said...

bg aku kan, barang hilang tape lagi. passport kalau hilang, parah doo! gila sakit.

nur hanina said...

haha basyir masalahnye ni rumah sewe
rumah ktrg tercampak dari rumah lain
tak paam mcm mane diroang bleh biar jd cmtu
tapi tape malam ni ktrg pinda
hahaand tina itulah yg aku ckp mase aku mule mule tau
hahaaa tapi ni ada report police so tak parah sgt.
hehehe