Monday, September 10, 2012

Hari 3: HUKM

Day 3

Masuk jabatan neurosurgery.
Pukul 8 dengar presentation oleh seorang doktor perempuan, dikomen oleh beberapa pakar
*mula merasai ketakutan menjadi doktor. kena belajar dengan bersungguh sungguh!

Pukul 9 pusing ward. Melihat sekeliling. Bersyukur dengan nikmat kesihatan yang Allah beri. Alhamdulillah :)
Tetapi setiap dugaan itu Allah turunkan kerana Allah tahu kita mampu menghadapinya ;)

Kemudian ke OT (operation theatre).
Malangnya kali ini kami tidak dapat melihat dengan jelas dan terang.
Kerana tiada kerusi.
Dan tiada kamera. Kamera hanya sebentar, semasa proses pengeluaran tumour
Hanya dapat melihat from across the table memandangkan saya tidak sterile
Wanita tua yang mempunyai ketumbuhan di saraf. tumour di spine nya.
Pembedahan dilakukan untuk mengeluarkan ketumbuhan. Alhamdulillah pembedahan berjaya

Sebelum masuk OT ingat mereka ingin bedah otak.
teringin nak tengok bagaimana otak dibedah :O Kedengaran menakutkan. Tapi hajat tak kesampaian. mungkin lain kali?

p/s: Semoga Allah permudahkan segala urusan. Allah turunkan ujian kerana kita mampu. Jadi kena yakin dan tidak boleh mengalah! chaiyok!

3 comments:

Izyan Hanis said...

ninaaa. gambar gambar xde ke?

heee. stay strong dear.

nur hanina said...

kita upload gambar dalam instagram je haha. tak banyak pun sebab segan la nk tangkap gambar dlm OT! >.< nanti kita upload ;P

harada57 said...

sebab segan la nk tangkap gambar dlm OT! >


gclub