Wednesday, May 5, 2010

Thanks to Shaq sebab mengingatkan aku yang blogger jugak satu medium untuk promotekann kempen ni echehhh.

Ok seperti yang ramai sedia maklum, walaupun aku pun baru termaklum semalam, israel sedang membina tembok untuk menyekat bekalan makanan dan ubatan dari masuk
Shit gila kan? okay okay.

Worse, Mesir, yer yer mesir. Negara yang kononnya Islam + negara yang tengah kaki aku pijak ni sekarang pun komplot jugak letupkan terowong terowong yang bagi pergi Gaza tu

Diorang buat aku rasa nak tulis WTF besar besar.
Okay aku dah tulis besar besar.

So kempen ni kalau kat Malaysia ajak sumbang RM1 sorang. pergh dah lama tak tengok duit seringgit. tak semestinya seringgit kan, banyak lagi bagus :)

And untuk students kat Mesir, sumbanglah LE100 seorang.

Okay fine, LE100 tu banyak. boleh cover Mcd , Pizza Hut *Darn semua makanan israel. boikot weh boikot*

LE100 yang kita sumbang insyaAllah sampai dekat diorang yang berjuta juta million lemon lemon kali lebih memerlukan daripada kita.

Cuba fikir, kita duduk makan sedap sedap tengok movie, duduk dekat rumah ada air cond, kipas saratoga heater etc etc tapi diorang tak ada apa apa menangis hari hari. Kita patut bersyukur kita hidup tak susah, cuba bayangkan kalau kita ditakdirkan duduk kat sana, tahan ke kita?

Kita ni sebagai saudara seislam kena lah tolong. Nak tolong banyak banyak macam tak reti so this is the least we can do. Jangan bagi can lah israel tu nak buat majal kat palestin tu.



Mari ramai ramai menderma insyaAllah ganjaran kat akhirat menanti. hehe

4 comments:

.:iezy:. said...

nina~
sedih nye..
bile dunia ni nak aman..?? ='[

nur hanina said...

T.T
itulah pasal kalau la semua orang tak pentingkan diri kan bagus.

SaY_WeLL said...

bkn nk kutuk r.. tp ak still rse msia negara islam yg lg bgs compare ngn negara islam len.. dorg kaya tp selfish xhingat n still idop kt bwh ketiak israel n usa..

nur hanina said...

ahaha memang betul pun
egypt ni ramai gila islam
tapi diorang sendiri pergi sokong israel tu bukan nak tolong
diorang yg sekat laluan darat masa nak hantar bekalan ubat sume tu dulu. ngeng je