Saturday, March 27, 2010

perlu jadi berani.

Aku ambik course medic,
So, aku kena jadi doktor lah kan?


Tapi,






Aku takut darah -__- not exactly takut, tapi mabuk darah,
as in bilaa aku tengok darah, aku rasa macam aaaaaaaaaaaaa, #$%^&*(^%$ *tiba tiba rasa nausea*

Aku takut jarum jugak, aku tak suka kena inject, nurse nurse yang pernah inject aku mesti bengang ngn aku sebab aku asyik main tarik tarik tangan, asyik kena mara je dengan diorang -__-"
minta maaf banyak banyak sekarang saya da tak takut jarum dah, betul ^ ^ kut
Tengok orang kena inject pun aku da rasa freaky

Tak boleh tengok orang sakit sakit ni, nnt aku rasa macam aku pulak yang kena.

eg: kalau aku tgk orang tu kena potong kaki , aku rasa macam kaki aku yang kena potong. dan untuk pengetahuan semua, perasaan tersebut amatlah tidak menge-best-kan.

Movie movie torture torture ni tak payah cakap lah -__- baru die pegang pisau aku dah rasa tension nak mati dah. Kalau tgk citer saw tu overall aku tengok tak smpai sejam kut sebab most of the time aku tutup mata -___-
Rasa macam tangan aku pulak yang kena gergaji ;"(
Tengok movie bukan mereleasekan tension, menambahkan tension lagi ada. -.-"




Motif dia sekarang ni, aku nak cakap yang, aku takut lah weh nak pergi wad orang bersalin
Semua orang dah pergi, aku belum lagi.

Dah tu diorang cite freaky gila. makcik makcik arab tu dah lah jerit kuat gila nak mati, dengan doktor yang ganas.
Dah lah banyak main potong potong. potong perut, potong tempat baby keluar
pastu dengan darah yang banyak banyak banyak banyak
Lepas habis, doktor masukkan tangan dia dalam perempuan tu *from below* nak cek accessory placenta

*wth tak sakit ke weh?! -_-"


Huwaaa, aku nak pergi aku nak pergi. nak jadi doktor kena lah pergi tengok.
Nanti dapat patient yang berjuta kali lagi teruk macam mana? -__-
Tapi ergh aku tak dapat keyakinan yang cukup lagi. T_T

somehow aku kena overcome jugak problem problem ni tu be a good future doctor and treat my patients however bad their conditions will be ;(

Good luck nina :)

4 comments:

AuLiA said...

hohoho.. be strong la.. kate budak medic..(hahaha.. pesanan bua diri jugak!)

a M i e said...

aku pun x tgk lg.. haha
mlas seh

hanif hafiz said...

dulu mak pesan,

"nina nanti dah besar jadi patient je, xyah jadi doktor, nanti mimpi buruk tiap2 malam, hidup pun xseronok"

:D

nur hanina said...

haha yeah mari kita jadi doktor sama samaa :)) wee

kau bila nak g amiee?

cheh bukan nak bagi kata perangsang
nenek kate
"nak tunggu nina graduate ni tak payah jumpa doktor lain dah nina pun boleh jadi doktor pah :)"

*semangat semangat!*