Saturday, December 27, 2008

Confessions of a bad girl




ooh sebenarnye lepas aku gayut ngn zainol aku mmg nak tulis pasal ape aku nak tulis ni. tapi bile pikir balik aku rase nak shut it off je
namun setelah membace blog irfan aku rase baik aku tulis,
yela bile aku tanak tulis je kebetulan gile irfan tulis pasal bnde yang berkaitan
well. i think this is karma bak kate earl dalam cite my name is earl

don't worry aku tak mengumpat orang weh. aku mengumpat diri sendiri.gaha
tentang kejahatan aku, dan azam aku untuk berubah! yeah!

um ari tu mase dpt call free aku gayut la ngn zainol kan
tapi an bile tgh tgh call tu,
he went "weh kau mmg cani ke?aku tekejut duh"
aku pun.."er asal?"
"ye la kau mcm slambe gile padahal ckp baru due kali"
"eeh aku rase cm aku da ckp ngn kau banyak kali"
"aku jarang jumpe pompuan cm kau. yela aku terkejut oh mase msg tu kau ckp kasar kasar"

fyi,zainol ni schoolmate aku mase skola agame dulu. pna ckp la mase dulu so bile call rase cm da biase ckp. haha kalau bebetul la baru second time ckp ngn manusie tak kenal, tadenye aku jd mcm tu.hehe

ooo malas nk tulis pe kitorang ckp. sinopsis die, die ckp la yg aku ni tak mcm pompuan lain, die tekejut bile dlm msg aku cm"kpale hotak kau" "bodo gile" etc. i mean kasar kasar ar
yay fyi lagi mulut aku ni mmg jahat. sebab dah terbiase
tapi selalunye aku nk elakkan ckp bende tak elok i go "what the fish" instead of wtf kan,
or aku tgh bgg gile aku slalu nak ckp fuck tuu tapi insted of ckp fuck tu sebab jahat sgt aku pun "fish! fish!fish!fish!"
tapi kesimpulannye mulut aku ni slalu sangat nk keluar words yang tak elok . and bile da ckp pasal tu mulelah kitorang open pasal diri kitorang and bile aku cite mulelah aku tersedar yang aku ni jahat. smpai die pun mintak aku brubah kire aku teruk ar kan.

Betapa aku telah hidup dlm dosa. wah ayat mcm aku buat bnde jahat gile je. tapi mmg jahat la jugak,
aku mase form 1 to 3 aku baik ar gak, pegang pegang ni mmg tak pernah ar. aku mmg kene sket je tgn laki terus mengucap bebanyak. maybe sebab mase form 1 smpai 3 kitorang tak rapat sangat laki ngn pompuan. haha tapi kan lepas masuk form 4 ngn 5 ni, aku tatau ar, maybe sebab rapat sangat dgn diorang aku pun jadi ntah, cm jd tape je kalau pegang bende biase,
i mean selagi tade rase 'bzz' or ada butterflies bile pegang tangan laki tu, tape lah.
In other word, aku jadi JAHAT and SOSIAL
um mmg aku jadi extremely rapat dgn diorang sampai kalau pegang pun tade ape.
Astargfirullah. aku memang jadi jahat.
But sometimes, it got me thinking, pegang tangan laki adalah HARAM but then, why do i keep doing that? And by that time aku ckp kt diri aku tanak jadi mcm tu dah, tapi bile kt skola some of the guys cm whatever la nk salam ke pukul ke, i go, "weh dose duh" and they go "eleh, bajet baik ah kau!"
oh i understand, maybe diorang ingat aku poyo sebab before this tape but tetibe tanak. i don't blame them because seriously aku mmg nak berubah time tu, tapi bile dah jadi mcm tu, aku jadi la mcm dulu balik.
ooh aku amik contoh lain, this happened yesterday
aku chat ngn kwn aku and tanye nk pegi tak kenduri kwn aku lagi sorang ni. aku ckp la tade transport.
"weh aku tade transport la nak pegi."
"kau naik la dengan *guy's name*"
"ooh tgk la dulu tapi kalau pegi ngn die, kang aku sorg je pompuan kt kete tu"
"eleh kau mcm tak biase pulak . before this tape lak"

see i told you so

the problem is, kawan aku kenal aku sebagai orang yang tak kesah kalau dgn laki an, so bile sekarang aku nak berubah, image aku sebagai 'that kind of girl' remains and diorang pun dah biase dgn that girl i used to be.

before this, i mean mase aku baik lagi la, kalau orang buat mcm ape aku buat tu , i go" teruk gile minah tu" and yes, i've became that 'teruk' person without realizing it.

Aku tau bile tulis post ni, aku mendedahkan keburukan aku seniri tapi i need to let go everything before starting a new phase of my life.
Before this, sebelum abis skola, aku tanak abis skola sbb aku sangat rindu and sayang kt diorang tapi tapi bile da abis skola ni it got me thinking again, this is the best way. maybe lepas ni aku dapat masuk U insyaAllah kalau dpt aku g Egypt, and aku mmg dah tanam azam untuk jadi a whole new person which is better. Sebab bile aku g tempat lain dpt kawan baru, aku mmg takkan brani nak wat cm ape aku wat kat kawan kawan aku dulu. Sepak diorang, pukul diorang and everything yang salah di sisi agama Islam yeah. Diorang pun panggil aku gangster sbb aku tak mcm pompuan lain, eh, betul la bukan zainol je la, ramai budak klas ckp aku cmtu. Deep inside me, i don't want to be that type of person. haha neither want to be too girly spending too much time on make-up etc nor being a 'tomboy' girl'. Aku memang tak boleh duduk diam but the thing is, kalau dlm family family mmg aku tak banyak ckp and i am known as a quiet girl. kelakar tak?haha and diorang asyik ckp yg aku ni takut and tak reti cakap padahal diorang tatau who i really am.haha ckp kt public tu kire nothing ah. aku mmg react ikut surrounding and sorry to say, surrounding aku dulu membuatkan aku jadi sosial. I don't want to be like that because clearly what i did was Haraam. And i really hope to change. Starting from now.

Tapi part cakap kasar tu slow slow la berubah. aku suke ckp mcm tu. haha, bile cakap mcm kasar kasar sket mcm aku bleh jadi kamcing. But kalau cakap baik baik sgt mcm care aku ckp to certain people, aku cepat bosan.haha stupid right? whatsoever it is.

I would like to comment about couple couple thingy gak.hhaaha. Aku setuju ckp irfan couple ni nonsense. annoying gile bile orang couple over over mcm dah kawen. Nak couple? Up to you lah tapi tak payah buat mcm korg dah kahwin. ntah ntah nnti tak kwen pun terus tak contact cam ape je. Kalau pegang tangan tu, tanak lepas. Haha aku pun jahat pegang tangan kan DULU tapi tade la mcm tu skali. Dengan penuh emosi tanak lepas um because aku dah penah tgk bile diorang buat mcm tu akan bring them the a whole new level. what is it? pikir la seniri kan. Aku penah couple la kejap je tak sampai sbulan pun stiap kali couple tapi tak pernah cmtu, sebab geli ah weh. tangan diorang aku tak penah pegang tapi tangan kawan kawan tape plak an.haha. that's what i meant by pegang tade 'butterflies in the stomach' kalau ada tu aku tak brani sebab takut nnti bile da pegang lame lame jadi lagi jahat. haha kalau ngn bf ni lain sket kan kalau jadi jahat tu.

p/s: so this is it, pray for me supaye aku berjaye dlm mission terbaru. Jadi BAIK!

sekian terima kasih

7 comments:

Irfan F-one-R said...

hahak.. sonok bace entri kau.. ade part2 yg kasi aku idea nak wat komik.. besh nih..

btw.. aku tak kesah kalo kau ckp kasar.. hahak.. mmg aku rase dr dulu perangai kau mmg camtuh so aku tak kesah sgt.. lagipun cume kurangkan skeyt ar perkataan babi2 tuh.. fish tuh aku leh terime lagi.. tapi yg tahap melampau tuh mmg aku kompem tanak kawan ngan kau dah..

part pegang2 nih.. yeah aku sokong kalo nak kurang2kan.. paling koman pun kalo susah sgt nak elakkan.. aku cdgkan mule dr firdaus.. as long as kau tak sentuh aku camtuh gak pade daus.. aku dah byk kali tgk korang pegag2 tgn dan aku tgk reaksi firdaus pun cam tak kesah.. jgn nanti die masuk neraka psl kau jugak..

biler dah biase tak wat nanti ngan kengkawan lain insyaAllah kau tak wat gak.. cam yg slalu aku nampak kau ngan ban, raes, afif dan budak2 kelas seblah yg lain.. walopon jrg gak nampak kau jadikan budak kelas kite selain ban ngan raes sbg mangsa tapi slalunyer mmg kau pgg spontan. kene ingat2 gak spontan yg kiete ade batasan.. takleh suker2 jer..

haha.. tak sangke gak kau anti ngan couple2 nih.. yeah aku mmg tau lame tapi tak tau lak kau anti ngan pasangan paling hangat kat kelas kiter (ouh yeah?? btol??).. sbb aku slalu nampak kau menyokong jer.. ahhak.. walopon aku kekadang gembire gak tgk kau kekadang interrupt mereke2 yg sdg perbualan home and away(amender tuh?? haa yg tuh kite tatau..).. sbb bagus ar nanti lain lak diorang jadinyer kalo terus berdue2.. skurang2nye kau join mengurangkan seri diorang..

huhuhu.. cam entri aku lak komen nih..

Nadia Shobri said...

haha nina! I love your new years resolution :D
baguih2
nad tk jumpa lagi la my new years resolution
cm blur2 na buat apa
muahahaha.
nak kata baik, dah baik dah kott
cuma tkmau couple je la skrg. serik weyy
hahaha :D

anyways goodluck! ^_^

si gyla yg cerdik. said...

owh,
bagus la ko!~
ak rs keadaan ko sme cam aku oo~
serious,,
tape2x~
mari kite change bersme!
hohoho~~
x_X

fallspoet said...

not too girly, not too tomboy...relax. you'll grow to it..

ahem...aku ni (member is foner) dulu agak tomboy time skolah. Takde la sampai suka main sport atau jadi pengkid..just tak suka jadi girly. Tapi ada hikmah nye jadi gini, sbb aku tak suka ngaku aku ni lemah...aku independent..dan aku tak jadi gedik yg perlukan sokongan/perlindungan seseorang laki.

skrg dah masuk U (dah tua akak ni lol), aku tak rasa aku tomboy lagi, aku pun tak rasa aku dah ubah jadi perempuan sejati. Aku rasa aku ni jenis "not feminine" je. Make-up pakai sikit, penampilan pun concious gak..tapi bab shopping sakan ni tak minat lar... so aku rasa kalo ko nak jadi jenis 'in between' ada possibility in the future. Nak ubah kena ada inisiatif sendiri,,,

Walopun aku ni tak keperempuanan sgt, aku tak lepak dgn budak laki. Aku skolah perempuan dlu, smp skrg tak biasa ^^;;

Aman Wan said...

err..neway,aman nak nyebok boleh..?? err..even kite x pernah kenal.. tp aman ni member si irfan.. so,juz nak bg opinion jer..

pasal kau nak berubah then ramai member2 ckp, "alah..dulu boleh jer.." or "bajet baek la tu..", benda ni mmg slalu berlaku kat org2 yg nak berubah..

benda2 kat dunia ni xde yg mudah. even nak bernafas pun ada caranya.. setiap yg berlaku Allah pasti akan beri ujian untuk menguji ketabahan dan kesetiaan hambaNya..

dlm kes kau ni, ujian pertama utk kau berubah ialah, kawan2 lama ko.. bukan maksudnya kau kena tinggalkan diorg.. tp kau juz kena tutup telinga n buat bodo jer biler ayat2 diatas kuar dr mulut diorg.. neway,bukan diorg yg tentukan nasib ko kat akhirat nanti..

dan percayalah, selepas kau dah lepas ujian tu, akan ada ujian baru.. so,nasihat aku.. INGAT~! Yang atas sana sedang memerhatikan kau dan menguji kau.. so,tabah n keep on moving girl. gud luck utk menghadapi ujian-Nya...

*pesanan ni jugak utk diri aku yg lemah jugak...*

=D

AininaHasnuddin said...

dont try to change. i like u the way u are

Aiman IX said...

ish ish ish jahat tol lembu
weh ko gi egypt evolve jd unta
baru alim skit mwahaha