Saturday, May 2, 2009

hidupkah aku?

aku rase mcm dah jauh
jauh dan jauh pergi meninggalkan dekat
hilang dalam kabus yang tebal.
yang aku tak nampak pun penghujung die.

jauh dari kenyataan
jauh dari mimpi
jauh dari fantasi
jauh dari realiti.

aku rasa macam segala benda yang aku genggam erat
terlepas sikit demi sikit
dan lama lama semua hilang.
and satu cebis pun tak tinggal.
dan yang baru aku dapat genggam pun
aku tak dapat pegang lame lame
sebab die terlepas macam tu je.

aku tak tau korang paham tak aku merepek.
tapi tu lah ape aku rase skarng

6 comments:

Qistienna said...

jangan patah semangat doo.life must go on. genggam erat balik. pray hard for ur success but success is not always a chance or a luck. it cannot be purchased with some buck. kau kene kuat doo nina, even kau jauh dr mak ayah :)

Puteri Sepi said...

nina, benda yg kau genggan erat yg terlepas tu bukan terlepas dgn sendri

dia terlepas sbb kau sendiri yg bukak genggaman tgn kau

kalau kau x bukak genggaman kau, benda tu takkan terlepas...

so, semuanya terletak pada pertimbangan kau

I know you can handle this matter,ok? =)

nur hanina said...

thanks tine
hee aku try ar nanti
mmg tak senang tapi nak wat cana an
kau tak pham syiqa.
bukan aku yanglepaskan
cume aku tak boleh control dah bnde tu
kau tau tak pasal ape yg aku ckp?
friendship.
die bukan up to me je tapi up to everyone bile everyone dah tak hold on, tak kire kuat mane aku pegang pun bnde tu akan hilang.

.zhafri. said...

owh aku penah trpkir pasl bnde ni~
actually en
ko xya ssah pun
yg pnting ko try ur best untuk pertahankan frenship tuh
klu still ko xpat pgg
then
hkikat nye
mmbe ko da ilang sorg rakan yg
amatlah berharge n concern kt frenship korunk
n yg pasti nya
diorg da rugi =)

nur hanina said...

oooh zhafri baru aku tau kau pandai bg nasihat:D
thanks weh tau tauuu aha

ahmad said...

huhu..
xsgka ak.. sehavoc2 ko p0wn ade soft side.. bnda canni kn.. relationship.. sume jenis relationship.. kne ade trust.. ko juz kne cye r membe ko igt ko lg.. wateva happens.. diorg still membe ko gak.. pk positif.. ko kne pk.. well mayb diorg bz.. mayb diorg ade life gak nk handle.. xkn kte nk jd beban diorg.. kte syg diorg.. syg membe2.. xkn kte nk nyusahkn org yg kte syg.. try la jd sm1 yg berkorban utk kebahagiaan org len.. btul x? im not blaming u or watsoeva.. its juz.. i feel u k.. its hard.. but u still have frens here.. dat would always try 2 make u laugh.. tim ngn hp die yg melekat cm nywa die.. shifa yg shengal.. afif yg blur.. ak yg slalu paku ko.. honestly.. all the things i did.. all the things i said.. i apologize if it offended u.. but it wasnt my intention 2 hurt u.. i was juz trying 2 make u feel happy.. alrite? so ur here.. ur already in zagazig.. and u cnt turn back time.. try 2 adapt.. try 2 make dis place ur new home k.. no more living in the past.. there r a lot of people dat care bout u here.. so no more sad2..

huhu.. sory2.. merapu pnjg2.. haha.. ntah r.. point ak juz.. xmo sdey2.. ko de rmi membe kt cni.. rmi yg syg ko gak kt cni.. ble ko sdey.. xbest la.. haha.. mle r ak merapu lg.. haha.. ak xleyh dowh tgk membe2 ak sdeyh.. klu ak kne lggr trenko bleyh wat ko gelak.. ak wat dowh.. tp klu nk ak g klas bru ko happy.. ak usahe gak r.. walaupn agk susa.. haha.. da2.. xmo sdeyh2.. btw.. ko nyer puisi niey kn.. mmg bg maksud mnedlm gle r.. haha.. walaupn ayt die sempoi.. tp.. bg ak.. mmg kne r.. all the best nina.. ur smart.. u juz need 2 be a lil bit stronger.. dnt give up.. smile always.. ^_^