Monday, December 28, 2009

cuti cuti cuti alexandria

Di sini aku keconfiusann *ignore the spelling*

Ke mana aku nak bawak diri winter break nii?
manee wehh manee?

Cadangnye nak berjalan jalan di dalam negara je,
sayang duit punye pasal,
lagipun awal sangat nk gerak overseas ni -____-
tapi ergh sinai?
not going there for the second time. at least not now. Aku baru pergi feb lepas oke, feb lepas i repeat -__-
dah penat dahh mengcrampkan kaki sebanyak 2 kali. tak sanggup lagi nak menghadapi situation yang sama for the second time. i tak larat okay please.
Lagipun dah full.
And fyi Baharia pun da full. so tak boleh la nak pergi kan tho i never ever heard of that place before.
where on earth?
7 colors of deserts? haish tapi dngar mcm bes jek on je kalau ada.
Cairo? harapan la aku dah bosan da pegi. dulu asyik ulang alik cairo je mcm tade tempat lain.
Luxor? ergh, tak reti pulak. ntah la i dont kno any interesting places other than those i mentioned. -___-
soo,

aku pun mengusha la trip pergi tmpat lain,
for now, highlight Turki.
hee jauh ke? um tak la jauh sgt kan
bajet dlm LE3000 aka +-RM 1800
berkurangla duit dlm bank -______-
tapi kerja gila jugak la sbb erk nk pergi sendiri tamau pakai agent
mahal babe aku sayang duit. sayangg duitt duit rakyat tuu.
tapi kind of adventurous la. naik tren snirik cari hotel senirk
but whats life without adventures kan. nak hidup senang pandai pandai la cari jalan susah sikit.
bak kate pepatah orang dulu dulu, bersusah susah dahulu bersenang kemudian. pfftt
nasib baik afif si guider sudi menghulurkan bantuan mengajar segala jadah apa yang patut dibuat. low cost punya trip babe dengan maggi berbakul bakul kena bawak. lmfao
but still, tak sure nak pergi ke tak.
Main reason : DUIT. tanak la org lain abes LE300 je winter for a trip aku abes LE3000.
nnt aku jeles duet diorang banyak. -___-
second : cuak jugak. haha karang sesat kang sape nak jawab? menanges sorg sorg la gamaknye
third : aish mcm awal sgt la plak nk gerak jauh jauhh ni. baru first year kenape excited semacam ni nina?

And sesetengah pulak sedang sibuk memplankan diri nak pergi UK
well aku mmg la mcm pffttt dying jugak nak pegi tapi please, seperti yang aku katekan sebentar tadi,
aku sayang duit.
bajet diorang LE5000 satu aku tak konfem boleh dpt ke tak harge tu dorang kate boleh tapi mcm ergh takut salah bajet pulak. lagi lagi aku?? sah sah la overspend. tiket flight je da 3000 shopping lagi? -___- lain la kalau ada makcik pakcik sdare mara sudi sponsor kau kt sane. ergh pengsan kalau pikir lame lame.
so aku rase pergi sne dlm 3rd year la bila da banyak banyakk duit aku simpann dlm bank,
puase berpuluh puluh hari mengikat perut, baru dpt pergi mengenjoykan diri yaw! :)

tapi aku masih lagi dalam keconfiusan

main die nk gerak dlm jelaa but ergh aku tade idea la tmpat ape bes sini/ any idea?? hum,



what say you?

kebersalahan melampau bila dapat tau dia maraahh pasal benda tu. oh tidak aku tak bersalah ampunkan akuuu -__-

dan gelak gelak kuat kuat bila terpikir kisah lalu. rofl.

a.k.u.b.e.r.a.m.b.u.s

3 comments:

Puteri Sepi said...

pergh.. cun gler plaining ko

aku cuti 2 bulan in ape buat?? besarkan bontot


hahaha

Puteri Sepi said...

*planning

karakoza said...

Might I suggest that you use a travel agent?

I'll be traveling with my friends all over Egypt using a Malay travel agent this winter break, insyaallah.

The price is quite reasonable too, considering that we'll be covering Sinai, Luxor, Aswan, Taba, and so on.