Monday, January 17, 2011

Mati.

"Nina, tadi ada 3rd year meninggal kat hospital salama. mintak tolong dorg sedekahkan al-fatihah"

Tengah belajar, aku dapat ym dari jijie. Dia kat library.
Sorang senior 3rd year meninggal dengar kata disebabkan carbon monoxide poisoning
ada kata jatuh toilet. aku pun tak pasti.

Aku yang tengah baca buku, terhenti kejap.

Lepas cuba sebar sebarkan berita tu, aku terfikir
macam mana kalau masa aku dah sampai, aku ada kat tempat akak tu?
Tengah aku ni sibuk dengan dunia, dengan exam yang tak habis habis.
Nyawa aku kena tarik?
Nauzubillah.

Mati tu datang bila bila.
Janganlah sebab sibuk dengan urusan exam ,yang lain terabai
Hubungan dengan Allah, Kawan, Keluarga kena jaga.
Semoga kita mati dalam iman insyaAllah

"Dan setiap ummat mempunyai ajal, apabila tiba ajalnya, maka tidak dapat ditundakan ataupun disegerakan walau sesaatpun" (al-'Aaraf:34) *tiru mumtazbazz.

6 comments:

The Forsaken said...

sbb ape weyh?

nur hanina said...

dorg kate carbon monoxide poisoning
ada kata jatuh toilet
tatau lah

IzyanKhalidah said...

Al-Fatihah..
hmm.. sbb carbon monoxide poisoning.. gas heater bocor.. ade dlm blog perubatan..

nur hanina said...

aah aah bar baca tadi
innalillah
semoga bagi kita pengajaran

karakoza said...

Just read about in the perubatan blog. Innalillah..

AuLiA said...

al fatihah.. smoga beroleh pengajaran untuk kita..