Friday, January 7, 2011

Secebis;

Pagi masih gelap.
Angin sejuk bertiup perlahan,
Buat aku mengigil sendiri
Aku toleh kanan
Terus merenung luar
Dari celahan pintu kayu putih
Dapat aku lihat jelas
Hujan turun mencurah
Membasahi seluruh ruang dunia
Apa lagi yang aku ingin pinta,
Semua sudah terpampang jelas,
Aku diam, tutup dua mata,
lantas bersyukur


:)

p/s: Sudah kerap hujan. Aku suka :)

9 comments:

Izyan Hanis said...

yup.
suka.

tadi baru jek hujan.

:)

aishah na'ai said...

hujan3.. yeay!!
mama da pndai bpuisi skng..

nur hanina said...

tadi hujan sedang hujan bakal berterusan.weee

mana ada berpuisi lah anakk :P
saje je ni gaga

Imran nyambek said...

sedeh baca nih...

ainaa said...

besenya eng..
kali ni bahasa melayu!
yeah!
hehe :)

karakoza said...

Just when I about to read this post, my friend shouted from the next room that it's raining. Pure coincidence?

Anda sudah pandai berpuisi skrg ye ;)

nur hanina said...

menanges kenape pulak? haha

alaa ainaa selalu lah bm tuu kat bawah tuu ;(

haha yeah this year is kind of pelik.
it keeps raining unlike the previous years, kan? :) i used to always miss rain. sekarang selalu ada tak rindu dah :P

silah said...

wott wott. puisi ni ambil dari diari kau tu ke *u know which book i mean hehe ;pp

nur hanina said...

sejak bila aku tulis poem dalam diary silah
and btw aku dah tukar diari! :D
a more matang one. haha