Saturday, May 7, 2011

satu dua tiga berambus

okay summer sudah tiba.
Tak best panas?
Semenjak aku encounter snow hari tu, aku memang dah kurang suka sejuk.
Takdelah menarik sangat pun.


Sekarang panas.
Memang siang panjang. memang puasa sampai macam nak pengsan kadang kadang.
Tapi kurang kurang aku boleh duduk bawah shower berejam. tenangkan kepala yang tengah serabut,
memang indah dunia dalam bathroom tu.
aku pun tak tahu sejak bila aku suka summer. sebelum ni memang aku, entah. tak nak bayangkan pun menghadapi summer.


Masalah dia sekarang, bila panas,
kepala aku pun sakit.
Hari hari pulak.
Bila kepala sakit, mood pun lari. emo tak semena mena.
aku pun tak faham
sebelum ni aku tak pernah ada constant sakit. demam pun jarang sangat.
dah 3 tahun tak demam panas (last form 5!)
ubat harapan lah nak makan. karang tolerance pulak.



Periksa? tak payah cakap. tak lah keluar tu senyum melebar.
Banyak jugak aku salahkan soalan. padahal diri sendiri tak cukup belajar.
tak apa, kita tawakal . Allah tahu yang terbaik :)

3 comments:

silah said...

haha aku pun selalu pening bila balik tengahari.rasa macam nak mandi 2 kali dalam sehari tapi tak elok kan. huhu

nur hanina said...

yeke aku memang mandi rendam lama lama
sedap wooo haha
sakit kepala tak tahanlah weh. T.T

Izyan Hanis said...

insyaAllah baek baek semua

:)