Sunday, May 1, 2011

the tale of BK. :(

Hari jumaat tu aku menjalankan rutin mingguan membasuh baju
aku pun dengan semangat mengasingkan baju yang kena basuh dengan wash machine dengan yang kena basuh dengan tangan. antara yang basuh dengan tangan baju kurung favourites :D

yang ngeng jugak aku masukkan baju kena basuh dengan tangan tu dengan baju hard rock aku beli kat cairo. of course, the cheap one, nak pakai tidur je kut.

pagi tadi aku ushaa lah baju tu sebab semalam kelas balik lambat terlupa pasal baju tu.
aku angkat je tengok tengok baju kurung aku yang bewarna turqoise
tu, dah ada colour merah!

aku dahh nak menangis dah.
tapi aku cool je.
lepas tu aku pun gosok gosok tak hilang lagi.
takpelah, aku rendam dulu.
aku google google.

orang cakap google tu pandai, aku pun ikut lah cakap dia.
dia suruh rebus baju tu, jadi dengan lafaz bismillah aku pun rebus lah baju tuuuuu.
lama gila aku rebus tak hilang hilang jugak

aku teruskan dengan langkah terakhir, clorox baju tu. 'what's the worst that can happen?', dengan confident aku cakap kat diri sendiri.

lepas tu aku masuk bilik. dalam 30 minit dalam bilik tu ada benda terjadi dan secara tiba tiba aku jadi tersakit hati dan sedih yang amat sangat, macam nak menangis je dengan seorang manusia yang dirahsiakan identitinya.
aku pun hentak hentak meja kuat kuat.

lepas tu aku pergi toilet nak tengok perkembangan bajuu
aku angkat angkat, baju tu dah jadi.

jeng jeng jeng

KALER PUTIH!!!!!!!!!!!!!! HUWAAAAAAAAAAAAA aku pun menangis tersedu sedu satu rumah dengar!


waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa baru pakai 2 kali baju tu!! 2 kali i repeat. dah lah aku sukaa
terkenang kenang memori dengan baju kurung tu
kalau baju biasa takpe jugak, ni baju kurung(!)
damn sejak bila aku suka baju kurung ni? hehe sejak datang egypt lah :)

ok apesal ada smiley aku tengah tension!

lepas tu aku cakap kat amie
"aku rasa ada hikmah dia. Allah bagi baju tu rosak lepas aku sakit hati sedih macam nak nangis dengan orang tu sebab taknak bagi aku sedih dah. skarang baju rosak sakit hati aku dekat baju tu lagi banyakkkk lemon lemon lemonnn dari dekat orang tuu. kan kann. baik aku sakit hati kat baju dari kat orang"

hehe.

nanti aku balik malaysia nak beli banyak banyak baju kurung ganti baju ni :(






see betapa sadisnya keadaan baju ni sekarang :( macam ada spot of hemorrhage + thrombosis + occlusion leading tu rupture of aneurysm :(

ok pardon gambar ss tapi ni je gambar dengan baju ni yang aku ada :( see? this thing the-tangkap-gambar-guna-webcam-sebab-kebetulan-tengah-bukak-komputer-sebelum-pergi-kelas does not always happen. only happens when i likee that bajuuu now that its gone i have no reason to live
*always exaggerating :(

adios

11 comments:

Nur Atikah said...

alaaa sedihnye.. nina gune clorox white eh ? asal x gune clorox color ? kat sini ade jual. klo x silap atie, clorox color mmg specific utk tanggalkan color2 asing pada baju asal yang mmg bwarna-warni. :D

Puteri Sepi said...

Ya Allah!! Kalau aku jadi kau, aku rendam balik baju tu 2-3 hari. nnt dia hilang balik... InsyaAllah. tapi yg kau pegi letak dgn clorox tu, mmg sgt errrr.. sorry to sayy.. kelakar :P

tp takpe la nina. ada hikmah tu. =)
chill okay?

Anonymous said...

lawa kot baju kurung tu, lepas direndam nampak lebih artistik..

nur hanina said...

hehe kita dah guna dah
pstu tunggu 10 minit
tak berjaya dah give up
terus dengan cara sterusnya hehe


yekeee ala syiqa cakap lah awal awal awal :((
dah rosak dahhh
ala aku clorox lepas cara lain tak berkesan laa huwaaa


ahhh harapan lah aku nak pakai lagi T.T

Izyan Hanis said...

sadis nya cerita ninaaaa....

p.s; pic akhir sekali tuh MANIS sekali! :)) nak berkenalan boleh? wink wink wink

kite pun balik msia nanti *insyaAllah* nak beli banyak banyak baju kurung polka dot! :))

MofarRahman said...

tengok baju kurung tu last. cam dasat je... macam kne gelek ke ape.

anyway. chillex.

chillex = chill + rillex.

nur hanina said...

haha ngeng la iezy ni :P
yay jum jum pegi kelas pakai baju kurung bestt!! hehehe

bukan kene gelek je hempap tembak tikam semua ada T.T
dah chillex da ni. hehe

andre said...

holy shiznit. tak sangka buidak excell mcm kau sangat bangang ye! hahahah. ape lah nina! lain kali tanya orang!

myra yusreena said...

haha..baju tu rosak,sebab nak dapat bju baru kut..:DD

nur hanina said...

thanks andre
exactly what i need right now! lol

haha tu lahh nakk jugak baju baruu huwaaa

silah said...

omg nina! sumpah aku tergelak baca post kau nih. kesian memang kesian tapi lawak jadi kaler putih. ops, sori weh

nway sape la yang bagi tau kau cara merepek tu haha

sbar key, kain kat mlysia berlambak.