Thursday, April 28, 2011

lintas lagi

baru balik kelas.

"mumkin u-turn"
"ana aizah hush yamin"

aduh pakcik ni, taknak u turn pulak aku mana reti lintas jalan macma mana ni macam mana ni
kereta bukan main banyak lagi mampus lah aku.

okok takpa kau kena kuatkan diri.
"meshimeshi. hena bes"

aku pun keluar.
aku tengok kereta. tengok jam. pukul 1. memang time banyak kereta pun ni.
semua stok nak pergi lunch kut.


Aku pun usha lah keliling. mana tahu ada orang arab nak lintas boleh aku tumpang sekaki.
lepas tu aku nampak makcik tua.
macam cakap dengan aku
aku tak faham tapi dari gaya macam tanya aku nak lintas ke?
aku pun angguk lahhhh.

lepas tu aku pergi dekat dia, lepas tu dia pegang tangan aku.

'pergh makcik ni nak suruh aku lintaskan dia ke? aku pun tak pernahh berjaya lintas sorang. selalu sampai bebelas minit aku tunggu orang yang nak tolong aku lintas T.T"

aku pun takpelah buat muka cool sebab makcik tu macam risauu dah lama nak lintas tak dapat.
lepas tu dia tarik tangan aku
aku dalam hati " makcik! banyak kereta niiiiiiii jangan lah lintas lagi! T.T"
tapi takkan nak cakap. aku buat muka cool lepas tu tunjuk tangan twit tu stop semua kereta yang tengah lalu. walaupun ada teksi hampir langgar, makcik tu jerit " istanna istanna"

cantek ah makcik. sampai tengah jalan aku terfikir
'eh kejap. dia ni nak suruh aku tolong dia lintas ke? dia tolong lintaskan aku? haaaa aku pun tak sure'

lepas tu lorong second dia tarik aku lagi. time ni kereta dah kurang sikit dah. nasib baik.
lepas tu dia cakap syukran
sah sah lah aku tolong dia lintas

wah bangganya aku. bukann je aku lintas sendiri hari ni. siap menyumbang kepada pelintasan orang.
aku dah maju aku dah maju yay :D

6 comments:

ainaa said...

haha..nina nina
kita pun slalu tunggu org arab lintas, nk tumpang skaki. haha..
wah nina pro :p

akumfp said...

peh shaking btul dh ni, haha

nur hanina said...

haha kan kannn
kereta sini laju nak mati T.T

asal kau plak shaking haha

Tintaroo said...

Good one Nina! Tak boleh gelak kuat, nanti beg abah koyak.

nur hanina said...

huhu yeah lepas ni boleh cuba lintas lagi :D

pikah said...

nina aku rasa kau kena ambik tuisyen lintas jln ngan aku laaaaa