Wednesday, March 23, 2011

Diamlah kau.

Ini yang aku bosan bila result spm keluar.

Semua stok sibuk nak bergaduh sekolah sapa lagi hebat.
Macam lah mereka yang menyumbang. Padahal dah bertahun tinggalkan sekolah.
Semua sibuk nak gaduh sekolah aku lagi hebat lah
sekolah aku nombor satu lah.
Sekolah aku kalahkan sekolah kau lah

Nasib baik aku sekolah harian. Tak pandai hebat semua macam sekolah lain lain kaann.
Tak ada nak kisah pun sekolah aku lagi hebat dari sekolah kau ke
Nak frust sekolah aku ranking jatuh ke
Sekolah aku nombor 100 ke 1000 ke.


Yang penting diri sendiri, usaha sendiri. result sendiri.
Kalau kau work hard, sekolah kau nombor 1000 pun kau hebat jugak
kalau kau malas sekolah nombor satu pun result kau tak nombor satu jugak.
Kalau nak bising pasal ranking jugak
balik lah sekolah jawab balik spm. Sumbang kat ranking tu.
Pastu gaduh lah puas puas siapa lebih hebat = =

aku tak tahu kenapa tapi bila diorang buat macam tu aku terasa macam kami kami yang sekolah tak top top macam tu rasa down. rasa macam yelah korang hebat kami tak. tak pernah pun masuk ranking ni.

Nak gaduh jugak diamn diam sudah tak payah buat tempat open semua orang boleh baca.

Kepala yang dapat result, yang cemerlang tu tahniah. teruskan usaha. jangan terlebih confident. Dekat universiti tak semestinya yang atas kekal atas. Usaha bagi terus di atas

Dan kepada yang kurang berjaya, jangan risau. Terbukti dah mereka yang result orang cakap kurang ni lah yang buat result gempak di universiti. Semua bergantung kepada usaha dan azam.

Semoga berjaya semua

10 comments:

Anonymous said...

yeahh.,.exactly..

zhf said...
This comment has been removed by the author.
zhf said...

HAHA
diorg bgga dgn achievement tu
kononnya sbb diorg pernah berada di situ.belajr kt situ,hidup situ .

mcm kau bgga duk mlysia time kita mng bola or bdminton.
sbb kau duduk dan mmbesar kt mlysia.eh kau bgga ke kita mng?

haha sekadar pndapat.
aku xbrminat dgn benda yg dah lepas :)

nur hanina said...

hee thanks :)

tak salah bangga zhaf.
kurang suka bila diorang gaduh gaduh and compare.
mcm "ah skola kau taun ni turun. skola aku lg hebat"
ke, "Dah tak nombor satu pegi tutup sekolah kau lah"
kalau mcm tu kurang.

hehe kalau kita menang kita bangga zhaf tapi ada ke kite cm perlekehkan negara lain:D pendapat aku je :)

ainaa said...

betul2.
chill2 sudahla..x yah nk gaduh2 kat fb ke apa.

andre said...

poyo je nina. ceth. jeles le tewwwww.

nur hanina said...

setiap tahun gaduh pasal sekolah sapa lagi hebat. haha semak je tengok


andre kenapaa? kau terasaa ke? haha

andre said...

buat apa aku terasa. bukan aku gaduh dgn budak lain pun. den baggo yo sekolah den maju!

nur hanina said...

tak gaduh bagus ar
aku bangga ngn kau haha

zhf said...

HAHA .
diorg bosan tu .
aku pun xphm