Tuesday, March 1, 2011

saman. kahwin.

Just got back from mahkamah

the first time ive ever been there/

Mahkamah Syariah la




You know, i dont know who's at fault, but when your own family, blood, sue you, because of TANAH only without any discussion


ah thats when i feel like throwing my thick blue wedges straight on their faces!


i mean, come on! im like 10 years younger than you but i can think more rationally than you guys do! even a 5 years old can.

and how they walked in front of us without even looking, bapak sombong = =

and pah even gave them her portion and they didnt even say thanks.

come on youre her grandchildren pulak?


it's a shame really

and i can sense that they're fighting for nothing

well i pity those guys i used to call cousins


it's such a shame to call them that now/ LOL






oh btw i met this woman. she was sitting beside me in the court


and she went

"die tak datang lagi lah hari ni. memang dasar laki"


"ooh ni datang nak urus cerai eh" *serious tak tahu proper tak soalan ni


"aah tapi ni nak kena sahkan nikah tapi laki tu tak datang datang . lepas ni mahkamah cari lah dah empat kali tak datang"


"oh bagus la biar padan muka dia!"


"memang padan dengan mukaa dia!. ni pergi lari ngn perempuan siam pulak. sebelum kahwin dengan perempuan indon. lepas kawin baru tahu dia duda tapi redha lah time tu"


"ooh"


"akak nak nasihat sikit. jangan percaya laki. akak cakap daripada pengalaman ni. sebelum kahwin baikk je semua belum dapat lah katakan. lepas dapat, tinggal!

die kikis semua duit akak lepas tu blah! dah nama pun lelaki!"


"baik baik insyaAllah" * serious tak tahu apa patut aku respon dengan soalan cerai cerai ni aku tak kahwin lagi pulak tak ada pengalaman = =


"adik dah kahwin?" *ini memang soalan killer. kenapa? muka aku mcm orang dah kahwin kah? = ="


"belum. saya belajar lagi ni"


"akak nasihat ni dari pengalaman. cari lelaki betul betul. time bercinta semua buta. lepas kahwin jangan sesekali berhenti kerja. akak menyesal dulu berhenti kerja sekarang jadi macam ni"


"ooh ye?. baik baik insyaAllah"



got a free advice. heh see, its not always honey, honey.


now for those who want to get married, think twice, eh thrice!


hope i don't end up with a guy like that = = or become that kind of cucu slash menantu!

9 comments:

aishah na'ai said...

takut oh pegi mahkamah syariah..
hohohohohooo..
mama, jgn percaya laki2.. uhuhuuu..

btw mmg xphm knp owg berebut harta..
ank beranak sendiri ad xyah la nk berebut..
suh la ank2 bagi kat kite lau nk rase diri kaya raya..

andre said...

muka kau mmg muka mak orang wehh.

nur hanina said...

baik anak
mama dah kena tipu sekali dengan papa taknak buat dah . lol

agak ah. ntah tak faham panass je dgr . ergh


kepala hotak muka aku muda mudi riang remaja lagi okay

silah said...

tak semua laki kikis duet, laki dia je. haha

akumfp said...

x dpt first comment :(

Anonymous said...

tak boleh pakai punye family..
ko bagi je tanah liat kat die bnyk2..beli lain-lain colour..

anyway, i tak kikis duit bini i ye, i penyayang, kteorang ade akaun bersama..haha

nur hanina said...

haha tu ah aku fikir gak bkn semua laki mcm tu :P

tu lah mfp kau dah kalah dah ni. haha lain kali berusaha lebih kuat :P

agak ah. tak pun beli tanah kat carrefour keee bagi je kat dia. nak sangat tanahh!
haha ye ke? bagus la macam tu keep up the good work :P

zhf said...

hw i wish allof us cn get back together just like the old days .
sigh :(

nur hanina said...

just to think that we used to laugh together. had holidays together.
so much things have changed. and it's all because of money.;(
it's a sad thing really.